Ostré nože jsou efektivnější
Ostré nože jsou při práci v kuchyni mnohem efektivněji. Snadno nimi nakrájíte maso, zeleninu, ovoce, pečivo a jakékoliv jiné jídlo, aniž byste se zapotili a unavili. Výhoda takových nožů tkví iv šetření vašeho času. Příprava a podávání jídel jde mnohem rychleji. Pokud si chcete vyzkoušet, jaké ostré jsou vaše nože, udělejte si cibulový test. Cibuli začněte normálně krájet, pokud má nůž potíže proříznout cibuli, je třeba váš nůž nabrousit. Nenabrúsený nůž může mít problémy s krájením kvůli tomu, že cibule je kluzká a její jednotlivé vrstvy jsou tenké.
Ostré nože jsou bezpečné
Ostřejší nože jsou ve skutečnosti bezpečnější! Samozřejmě, že nože nejsou žádné hračky pro zábavu. Ostré nože vám v kuchyni nejenže urychlí práci, ale hrozí mnohem menší riziko poranění se. Proč? Většina nehod s nožem se může stát i kvůli jeho nedostatečné ostrosti. Může se například uklouznout z místa, které měl překrojit a tím vám hrozí poranění ruky či prstů. Nehoda se může stát i při krájení produktů, na které není určen konkrétní typ nože. Ostrý nůž vám zaručí, že vaše krájení bude přesně takové, jaké jste očekávali a předejdete nechtěným nehodám.
Ostření vašeho nože není drahé a je to snadné
Někteří lidé si myslí, že správně nabrousit nůž dokáže pouze zkušený kuchař nebo profesionál. V dnešní době je to však naprosto zbytečná obava. Stačí vám v kuchyni mít elektrickou brusku WORK SHARP Culinaria E5. Tato úžasná věcička ušetří váš čas i práci. Snadno se ovládá - stačí jeden klik a nůž máte za chviličku ostrý jako břitva. Stal se nedílnou součástí mnoha domácností. Viz video jak správně nabrousit nůž pomocí brusky WORK SHARP Culinaria E5.
Doporučujeme z naší nabídky
Work Sharp Ken Onion Edition Knife & Tool Sharpener